В България разбиранията са консервативни и показването на реалността на смъртта

...
В България разбиранията са консервативни и показването на реалността на смъртта
Коментари Харесай

Български санитар: Хората умират в страшни мъки и с ужас в очите

В България разбиранията са консервативни и проявлението на действителността на смъртта не е задоволително от обществото.

Затова и медиите не вършат репортажи, показващи действителността, а единствено преразказват сухи разкази. Така обаче повечето хора не имат вяра за ужаса в отделенията, до момента в който не се сблъскат с тях персонално или някой техен непосредствен.

„ Знаете ли по какъв начин се мъчи и стене човек преди да бъде интубиран? Знаете ли, че с такова отвращение докторите правят другояче тази рутинна операция, тъй като знаят, че ще почине “ – написа в персоналния си „ Facebook “ Свилен Делчев, който работи като санитар в столично коронавирус поделение, съобщи Блиц. Публикацията провокира сериозен отзив мрежата, а ние я споделяме без редакторска интервенция:

Лична изповед! Аз не съм Доктор! А и не желая да бъда.

Санитар съм в Ковид поделение и реанимация, който учи за здравна сестра… или брат. Както ви харесва. Според един някогашен мой „ другар “ разчиствам подлоги и уринатори. И какво от това? Не се срамя.

Помагам на хората и се гордея, че имам кураж да го върша. Давам образец на децата си. Нещото, което оставям след себе си. Аз не съм Доктор. Но не съм кьорав. Виждам какво се случва в така наречен Ковид реанимация и съм задължен да го споделя.

Чета разнообразни постове. Вкарват в реанимация, с цел да ги убиват. Интубират, с цел да вземат пари. Пускат им нажежен въздух, с цел да им изгорят дробовете…..примери десетки.

Аз, като елементарен, елементарен санитар мога да вземам участие в преместване на кашони с банки, преместване на десетки кашони с диалезанити /да…и бъбреците на тези хора отказват/, мога да им избърсвам акитата, мога да оказвам помощ за катурване „ по корем/гръб/ “ за вентилация, промяна на памперс…на 150 килограмов човек /представяте ли си по какъв начин става това?

През това време перфузор пищи – сменяш, пищи деалезантна машина за промяна на торба…около 8 кг – сменяш. Следващият е за смяна…перфурзор,….диалезант…. И това няколко пъти на ден….всички стави болят…. превиваш се от болка…и пак… ЗАЩО?

Само с цел да ги убием тези хора? Цялата ангария я вършим единствено и единствено да ги убием тези хора? Нещо садо-мазо ли сме? Само камшици по гърба ни липсват, с цел да бъде картинката цялостна. И зной чета: „ Интубирате ги, с цел да ги убиете и да вземете парите “.

Знаете ли по какъв начин се мъчи и стене човек преди да бъде интубиран? Защото всички знаем, вероятно и той, че бъде ли интубиран и…
до там е.

Знаете ли, че с такова отвращение Докторите правят другояче тази рутинна операция? „ Не желаеме да го интубираме, тъй като знем, че ще почине “

Грозно, гадно…нали?

Само и единствено на мъчещият се да му бъдат облекчени болките.

Знаете ли, че заради липса на работни пчелички, не на кревати, тъй като легло всеки си има у дома, само че за грижи, трябват хора, а ние, уви сме единствено с две ръце.

Знаете ли, какъв е ужасът в очите на пациент пред интубация? Не желаете, а и не би трябвало да го знаете.

С хора, които съм водил диалог, За/Против Ковид, За/Против ваксини…..съм предложил да дойдат с мен. Да погледат. Само за 15 минути.
Около 180 индивида.

Дали е пристигнал някой? НЕ!

Каква душeвност би трябвало да имаме, когато през целия ден беседваме с жена, която след това бъде интубирана, завъртяна по стомах и…вероятно няма да я има на следващия ден.

А брачният партньор и си отиде 10 дни преди нея.

Грипче, викате…

Каква би трябвало да е душeвността ни, когато в Реанимация влизат хора без интервенция или намеса? Когато си станал Депо за трупове. Ама несъмнено ни е прелестно да ги „ убиват “ лекарите за кинти.

Аз не съм Доктор.

Виждам хора, които са с ваксини в отделението ни.

И ги адресирам като излекувани пациенти.

Излизат от болничното заведение. В естествен, не в „ дървен костюм “

Аз не съм лекар. И няма по какъв начин да издам „ Фалшив документ “. Аз съм елементарен санитар. Който за година и два месеца видя доста гибел. Ама в действителност доста. И знам, че има някакъв късмет във имунизациите.

Виждам, че хората с ваксини, ми изпращат благодарствени известия, даже Пица.

Ваксинираните оцеляват.

А това ни е най-голямата премия.

Да изпратим Оцелял /забележете оживял, а не излукуван/ пациент.

Помогнете ни да изпращаме единствено оживели пациенти!

Моля, помогнете ни!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР